Dutch Diversity
802
post-template-default,single,single-post,postid-802,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.4,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-29.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Dutch Diversity

Muziek van oude en nieuwe Hollandse meesters

Nederlandse muziek speelt een grote rol in de concertprogramma’s van BRISK. Het kwartet maakte talloze bewerkingen en transcripties van oude muziek uit de Lage Landen. Daarnaast werden bijna 50 nieuwe werken in opdracht van BRISK geschreven. Diversity is een kernwoord voor de artistieke signatuur van BRISK.

Ook hier doen weer twee componisten mee: Rob Zuidam en Bart Visman. Al eerder schreef Bart Visman Song, een korte lyrische compositie van nog geen drie minuten. Nu wordt Song uitgebreid met een tweede deel. De delen worden verspreid over het concertprogramma uitgevoerd, net als de delen van een nieuwe compositie van Rob Zuidam. Deze hedendaagse intermezzi zijn de orenwassers tussen dansmuziek uit de Renaissance van Phalèse en Susato, en polyfonie uit de Nederlandse school van Josquin, Ghiselin en Isaac.

In december is bij GLOBE de cd Dutch Diversity verschenen ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van BRISK.

Klik hier voor audiovoorbeelden.

  • Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.