Broken Consort
805
post-template-default,single,single-post,postid-805,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.4,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-29.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
still uit The Domestication of the Animals

Broken Consort

BRISK + Rainer Zipperling & Susanne Braumann, viola da gamba
Vindingrijke variaties en hoe Orpheus de dieren verleidde

Programma met Engelse muziek uit de 16de en 17de eeuw en een nieuwe animatiefilm.

De film werd gemaakt door studenten van de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht onder supervisie van il Luster productions.

Het zoevende snaargeluid van de gamba’s versmelt met de blokfluitklanken in dit programma met Engelse muziek uit de 16de en 17de eeuw. Voor de pauze klinken dansen en fantasieën, en laat BRISK horen dat de 16de eeuwse Engelse componisten dol waren op het schrijven van originele variaties op bestaande melodieën. Na de pauze komen we bij een ander Engels fenomeen: de masque. Dit was een vorm van vermaak aan het hof, waarin dans, dichtkunst, muziek en theater elkaar afwisselden in spectaculaire decors. De combinatie van de muziek uit The Lords’ Masque (1613) met een moderne animatiefilm maakt de uitvoering tot een theatrale gebeurtenis. We horen en zien hoe Orpheus met zijn prachtige muziek de dieren betovert.

In het najaar van 2010 maakte BRISK met dit programma een tournee door Canada.

lees meer

klik hier voor audiovoorbeelden

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.