VERGEZICHTEN – Muziek uit Renaissance en Barok
3040
post-template-default,single,single-post,postid-3040,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.4,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-29.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

VERGEZICHTEN – Muziek uit Renaissance en Barok

Dit programma kijkt uit over verschillende muzikale landschappen, die worden verbonden door een refrein: een middeleeuwse melodie, die tijdens het concert steeds op een andere manier terugkomt.

Er zijn steeds andere vergezichten: het Hollandse polderlandschap wordt vertegenwoordigd door Sweelinck, in de Bourgondische heuvels klinken Josquin en tijdgenoten, in het glooiende Sachsen en Thüringen klinkt Bach, en in Venetië aan de zuidkant van de Alpen staat Vivaldi op de voorgrond.

Dit programma is zeer afwisselend in klank, stijl en stemming. Doordat BRISK de muziek van elke stijlperiode met bijpassende instrumenten speelt, is er niet alleen veel te horen, maar ook veel te zien. 

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.