Programma’s
336
page-template-default,page,page-id-336,theme-bridge,bridge-core-3.0.4,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-29.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Programma’s
Oude en nieuwe muziek

BRISK neemt een bijzondere plaats in tussen de Nederlandse oude-muziek-ensembles. Het kwartet heeft naam gemaakt met levendige vertolkingen van oude muziek en is steeds op zoek naar oud onbekend repertoire. BRISK maakte ook veel bewerkingen in de traditie van hun instrumenten.

Daarnaast heeft het kwartet een enorm repertoire opgebouwd van hedendaagse werken die speciaal voor BRISK werden geschreven en aan hen werden opgedragen. Tot de lange lijst van componisten die voor het kwartet schreven horen onder meer Hans Koolmees, Martijn Padding, Ron Ford, Vanessa Lann, Theo Verbey, Calliope Tsoupaki, Roderik de Man, Daan Manneke, Klaas de Vries en Rob Zuidam.

BRISK verzorgt kwartetprogramma’s met oude en nieuwe muziek. Daarnaast werkt het ensemble regelmatig met andere instrumentalisten en zangers in BRISK+ programma’s. Dat is een bont gezelschap van specialisten uit de oude en de nieuwe muziek. In combinatie met zangers zoals Michael Chance, Marcel Beekman, Johannette Zomer, Maarten Koningsberger, Greetje Bijma, het Egidus kwartet en het Gesualdo Consort, en instrumentalisten zoals Bernard Winsemius, Leo van Doeselaar, Mike Fentross, Tomoko Mukaiyama, Guus Janssen en Ramon Lormans heeft het kwartet een rijk repertoire opgebouwd.