BRISK & BIJMA
600
post-template-default,single,single-post,postid-600,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.4,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-29.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

BRISK & BIJMA

Greetje Bijma is sinds het begin van de jaren tachtig actief als improviserend zangeres. Met haar soepele stem en haar theatrale kwaliteiten trok ze al gauw de aandacht, ook buiten het circuit van jazzpodia.

Met Greetje bundelt BRISK nu de krachten in een nieuw programma. Dit project is in alle opzichten anders dan het standaard kamermuziekrecital. De musici zullen op elke concertplek op een verrassende wijze gebruik maken van de ruimte. De concerten hebben ook een visueel aspect: het kijken kan het luisteren versterken. Improvisaties, deels gebaseerd op oude bestaande muziek vormen de basis. De resultaten variëren van ‘klanktapijten’ met een voordracht in een fantasietaal en canons van geluiden tot sketches, waarin Greetje zich opeens heel direct tot het publiek richt.

Het project mikt niet alleen op kamermuziekpodia, maar ook op podia voor geïmproviseerde muziek en theaters. Dit programma wordt aangeboden vanaf januari 2012. Een drietal improvisaties met Greetje Bijma zijn ook te horen op de cd Dutch Diversity die in december 2011 bij GLOBE is verschenen.

Klik hier voor de recensie van het concert in Schokland van 18 maart 2012
Klik hier voor de recensie van het concert in Haarlem (Philharmonie) van 18 maart 2014

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.