Ich stuend an einem Morgen
791
post-template-default,single,single-post,postid-791,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.4,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-29.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Ich stuend an einem Morgen

BRISK + Marcel Beekman – tenor

BRISK en Marcel BeekmanEen programma rond het Duitse tenorlied. Het gaat hier om liederen met een cantus firmus die begeleid wordt door twee of drie onafhankelijke stemmen. Ludwig Senfl en Heinrich Isaac tonen zich meesters in het bedenken van steeds weer nieuwe tegenstemmen bij in hun tijd bekende liederen. Het was ook een sport om meerdere liederen door elkaar in een compositie te verwerken. Deze muziek maakt ons deelgenoot van een gevarieerde gevoelswereld vol humor, filosofie, vroomheid en liefdesverdriet. Van alles passeert de revue: van grove deunen tot dansliedjes en van verfijnde liefdeslyriek tot moraliserende liederen. Verder klinken er instrumentale composities die gebaseerd zijn op deze vocale werken. Dit programma wordt in seizoen 2012-2013 onder meer uitgevoerd in de oudemuziekserie in de Kleine Zaal van het Amsterdams Concertgebouw. Een cd met dit programma werd uitgebracht in het najaar van 2010.

Klik hier voor audiovoorbeelden.

lees meer

De pers hierover:
“…Tenor Marcel Beekman heeft een wellevend geluid …Hij laat zich vergezellen door BRISK, een Amsterdams blokfluitkwartet dat zijn naam met ere draagt. Het is alsof een orgeltje wordt aangetoetst door een in al zijn vingers wakkere speler…” (Elsevier, februari 2011)

“…Tenor Marcel Beekman en het BRISK Recorder Quartet Amsterdam weten dit repertoire hoorbaar op waarde te schatten. Beekman’s stem versmelt zijn stem wonderschoon met de ijle klanken van het subtiel spelende blokfluitensemble…Renaissance in stijl.” (Klassieke Zaken, maart 2011)

“… Goed idee van BRISK om samen met Marcel Beekman een hele cd aan dit repertoire te wijden. Beekman voegt zich naadloos bij de verschillende liggingen van de blokfluitconsorts die BRISK hier presenteert… Deze zanger weet in alles wat hij zingt precies de juiste sfeer te treffen.” (Tijdschrift Oude Muziek, mei 2011)

“…A very attractive collection of 16th century songs about love and life. Artful settings of simple tunes sung by rising star Marcel Beekman and accompanied by the virtuoso players of the BRISK Recorder Quartet.”

(discPLUS augustus 2011)

“…Ik besloot eeuwig te leven en de muzikale raadsels van het consortspelen te gaan leven, als voedsel, als huis, als Walhalla. Veel eloquenter kan ik niet uitdrukken hoe geweldig mooi ik deze opname vind…ZEER aanbevolen.” (Blokfluitist, september 2011)

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.