CONTRAFACT BRISK + Ramon Lormans – slagwerk
3213
post-template-default,single,single-post,postid-3213,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.4,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-29.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

CONTRAFACT BRISK + Ramon Lormans – slagwerk

brisk-en-ramon---dansen

De succesvolle samenwerking van BRISK en slagwerker Ramon Lormans wordt verder voortgezet in een programma met muziek van Hans Koolmees, Michiel Mensingh, Misha Sporck en nieuwe werken van Guillermo Lago, Sinta Wullur en Seung Ah Oh. Die worden gecombineerd met dansen van Francesco Bendusi (Venetië midden 16e eeuw) en Anonieme dansen uit ‘Liber Primus Leviorum Carminum’ (Leuven 1571).
Het concertprogramma CONTRAFACT staat voor ‘recycling’ van materiaal en ideeën. Een contrafact is een lied met een nieuwe tekst op een bestaande melodie. In het verleden was dit een volstrekt geaccepteerde vorm in de literatuur en de muziek. Een al bekend lied wordt van nieuwe toepasselijke woorden voorzien. Het hergebruik van bestaand materiaal is ook gebruikelijk in de jazz, met een nieuwe melodie op een bestaand akkoord schema. In wat ruimere zin kan een componist zich laten inspireren door materiaal uit het verleden en dat gebruiken voor een nieuwe compositie. In dit programma laten componisten van nu zich inspireren door oude vormen. De nieuwe muziek is geïnspireerd op dansmuziek uit de middeleeuwen en de renaissance.                

Dit programma zal ook worden verkocht in samenwerking met Sorek Artists Management, het kan dan ook onderdeel uitmaken van een grotere kamermuziekserie.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.