Kinderaanbod

BRISK treedt graag en vaak op voor kinderen. Mooie muziek, humor en poëtische momenten zijn daarbij de vaste ingrediënten. BRISK maakte een aantal kindervoorstellingen met diverse regisseurs als David Prins, Bart Kiene en Marc Krone, en met schrijvers als Joke van Leeuwen en Mensje van Keulen. Diverse hedendaagse componisten zoals Caroline Ansink, Michiel Mensingh en Willem Wander van Nieuwkerk schreven muziek voor kinderproducties van BRISK. De familievoorstelling ‘Speel Goed!’ in een regie van Jetse Batelaan, was enorm succesvol. Daarin namen Porgy Franssen en Bart Kiene een serieus Bachrecital op de korrel. Ook speelde BRISK ‘BLIK’, een voorstelling met film en hedendaagse muziek, waarvoor vijf korte films werden gemaakt bij vijf nieuwe composities, met als thema ‘zien en gezien worden’.

De laatste kindervoorstelling, ‘Meneer Zwoei ‘, werd in totaal al 34 keer gespeeld voor bijna 3500 man publiek. Daar zaten ook veel schoolvoorstellingen bij, waarmee kinderen worden bereikt die normaal nooit in de concertzaal komen.

Speciaal voor die schoolvoorstellingen verzorgt BRISK ook lesmateriaal, zodat leerkrachten een bezoek aan de voorstelling kunnen voorbereiden en nabespreken in de klas.

Kindervoorstellingen worden door BRISK ook vaak gecombineerd met workshops.

 

 

 

 

 

    Naar boven