Workshops voor kinderen
545
page-template-default,page,page-id-545,theme-bridge,bridge-core-2.5.9,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive
De vier blokfluitisten van BRISK zijn niet alleen bevlogen musici, maar ook bevlogen docenten. De leden van BRISK gaven samen en ook afzonderlijk van elkaar masterclassen, cursussen en workshops in diverse Europese landen, Canada, de Verenigde Staten en Taiwan. Zij hebben lesgegeven aan diverse conservatoria en muziekscholen in Nederland, en zijn ambassadeurs voor hun instrument.

Vaak wordt een workshop afgesloten met een presentatie van de workshopresultaten door de leerlingen. Aansluitend speelt BRISK dan een concert. Zo ontstaat een betrokken sfeer tussen de musici en hun publiek en wordt de afstand verkleind tussen de professional en de amateur. Een workshop kan ook thematisch verband hebben met het concert dat BRISK vervolgens geeft.

Nederland, Hendrik Ido Ambacht, 29-05-2016. Stichting Baroque Music, Workshop & concert deelnemers en Brisk.

BRISK heeft diverse succesvolle jeugdvoorstellingen gemaakt. Bij die voorstellingen verzorgt het ensemble altijd lesmateriaal. Het is ook mogelijk om een voorstelling te combineren met een workshop van BRISK. Elementen uit de voorstelling zijn dan het uitgangspunt. Dan is het niet eens noodzakelijk dat de deelnemende kinderen allemaal blokfluit spelen.

foto: Remke Spijkers, workshop bij de voorstelling Meneer Zwoei
BRISK heeft geprobeerd te achterhalen wie de ouders van de kinderen op de foto’s zijn,
in verband met het portretrecht. Helaas zonder succes. Mocht een van de ouders
bezwaar hebben tegen het tonen van een foto van hun kind dan zullen we de
foto verwijderen.