Privacy verklaring

BRISK Recorder Quartet Amsterdam

Hoe gaat Stichting Brisk om met persoonsgegevens?

De Algemene verordening Gegevensbescherming (AGV) schrijft voor dat Stichting Brisk zorgvuldig en transparant omgaat met persoonsgegevens. Bij de Stichting Brisk betreft dat gegevens van personen die hebben aangegeven de digitale Nieuwsbrief en te willen ontvangen, en van donateurs.

Aard van de gegevens.

De persoonsgegevens beperken zich tot naam en mailadres en eventueel huisadres en telefoonnummer. Deze gegevens zijn door de betrokken personen ter beschikking gesteld. De persoonsgegevens zijn in een digitaal bestand opgenomen.

Gebruik van de gegevens.

De gegevens worden alleen gebruikt om de lezers van de Nieuwsbrief en de donateurs op de hoogte te stellen van de activiteiten van BRISK.

Beheer en transparantie.

De persoonsgegevens worden beheerd door een lid van het kwartet die het versturen van de Nieuwsbrief en brieven aan donateurs verzorgt en wiens computer beschermd wordt tegen virussen en hacken. Andere kwartetleden en het bestuur van de Stichting Brisk hebben geen toegang tot het bestand. Externe gebruikers krijgen geen toegang tot het bestand. Nieuwsbrieflezers en donateurs kunnen desgewenst inzage krijgen in de gegevens die bij BRISK bekend zijn. Het betrokken kwartetlid is bereikbaar via het mailadres verheij@brisk.nl

Het kwartetlid belast met het versturen van de nieuwsbrief legt verantwoording af aan het bestuur van de Stichting Brisk. Bij een datalek informeert zij het bestuur en neemt actie (oa de digitale melding aan de Autoriteit Persoonsgegevens). Van een datalek is sprake als gegevens in handen vallen van derden die geen toegang tot die gegevens zouden moeten hebben (Autoriteit persoonsgegevens: http://datalekken.autoriteitpersoonsgegevens.nl).

——————————————————————–

Informatie aan betrokkenen over het beheer van persoonsgegevens. Vanaf 25 mei 2018 zijn de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming ook van toepassing voor de stichting BRISK. De persoonsgegevens van mensen die BRISK een warm hart toedragen, van donateurs en van mensen die een abonnement hebben op de digitale Nieuwsbrief zullen alleen gebruikt worden voor het verstrekken van informatie over BRISK. De gegevens beperken zich tot naam, mailadres en eventueel huisadres en telefoonnummer. Betrokkenen kunnen de gegevens inzien en desgewenst laten verwijderen door een mailtje te sturen aan verheij@brisk.nl

    Naar boven