nieuws

23 september 2016

BRISK op de Kamermuziekdag.nl 26 september 2016

brisk-promotiefilmpje-kamermuziekdag-2016

Op 26 september a.s. presenteert BRISK het volgende nieuwe programma-aanbod tijdens de Kamermuziekdag.nl 2016 in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum:

Kwartetprogramma’s

NIEUW  Canção: Spaanse en Portugese muziek uit de middeleeuwen en de renaissance, van onder meer Coelho, Carreira, Cabezón en De Victoria. Met een introductie en een finale van Gijs Levelt, geïnspireerd op Sefardische liederen, en met bewerkingen van een Habanera en van fadomuziek.

 

BRISK speelt Bach: Een succesvol en inmiddels zeer geprezen programma vol bewerkingen van Bachs concerti, fuga’s en Choralvorspiele, met korte hedendaagse commentaren van Guus Janssen en Toek Numan.

BRISK+ programma’s

BRISK&Bijma     BRISK + Greetje Bijma

Een jazzballast, een Afrikaanse improvisatie. een omgevallen Bachkoraal en een nachtegaal uit vier hoeken van de zaal. Het kan allemaal in dit programma met stemkunstenares Greetje Bijma.

Lassus, Willaert en Palestrina    BRISK + Gesualdo Consort

Psalmen, madrigalen en instrumentale bewerkingen daarvan. Klankschoonheid, parelende variaties, diepe religiositeit en heftige emoties wisselen elkaar af in klankrijke combinaties met vijf zangers en vier blokfluitisten.

 

NIEUW  De grote en de kleine dood BRISK + Opera op Zak

Op je eigen begrafenis aanwezig zijn, op de uitvaart komen spoken, de dood toch even te slim af zijn, horen wat anderen over je zeggen en zien wie er komen… hoe zou dat zijn? Deze wens is het uitgangspunt voor een nieuw muziektheaterstuk van Hans Koolmees. Het libretto van Erik-Ward Geerlings onderzoekt de relatie tussen een vader en zijn zoon in flashbacks, gedachteflarden en begrafenisspeeches. Zwartgalligheid en om te lachen. Zanger Mattijs van de Woerd wordt muzikaal en theatraal ondersteund door BRISK, Guus Janssen en een slagwerker. Dit relativerende, nieuwe en soms ook verdrietige werk zal worden geregisseerd door Elsina Jansen.

Première april/mei 2018.

 

    Naar boven