nieuws

13 september 2009

18 oktober 2009, Première van nieuwe muzikale kindervoorstelling 6+

MENEER ZWOEI, een muzikale kindervoorstelling voor 6+

BRISK: Marjan Banis, Saskia Coolen, Bert Honig en Alide Verheij, blokfluiten
Hans Thissen, spel
Michiel Mensingh, Saskia Coolen en Antonio Vivaldi, muziek
Marc Krone, regie
Freija Wouters, vormgeving en kostuums

Na een onderzoeksperiode op uitnodiging van de Stichting Oorproeven in het najaar van 2008, bracht BRISK op 18 oktober 2009 Meneer Zwoei in première. Vanaf januari 2011 gaat dit programma op tournee als familiematinee en als schoolvoorstelling.

Meneer Zwoei woont in een oud atelier vol fluiten. Er worden vier poppen bezorgd om op die fluiten te spelen, en die komen tot leven door de muziek. Maar het probleem is: ze spelen niet wat meneer Zwoei wil, en hij kan dat niet veranderen …

Misschien kan het publiek daarbij helpen? De musici spelen op 25 verschillende blokfluiten. Het alledaagse krijgt een muzikale betekenis, en op het toneel en in de muziek gebeuren hilarische dingen. Zo pakken de spelers elkaars instrumenten af en klinken er verschillende stijlen door elkaar: een fuga, maar ook funk en rap met een stevige beat uit een gettoblaster. Deze voorstelling vol humor, verdriet en slapstick gaat over herkenbare dingen zoals aangeven en uitvoeren, je zin niet krijgen en toch samen iets heel moois doen.

Deze productie kwam tot stand met financiële ondersteuning van Fonds Podiumkunsten en de Turing Foundation

    Naar boven